PREDSEDNIK SRBIJE OTVORIO NOVI POGON „LABOR SRB“

Gradske vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su otvaranju novog postrojenja fabrike „Labor Srb“ u Sremskoj Mitrovici. Vučić je tom prilikom istakao da je Srbiji potrebno više malih i srednjih preduzeća. Predsednik Vučić je istakao da nisu važne samo fabrike koje će zaposliti 1.000 do 2.000 ljudi, koje su nam svakako potrebne, već da nam je potrebno više malih i srednjih preduzeća. Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović izjavio je da su otvaranje fabrika i novih pogona najlepše slike koje mogu da se pošalju iz Srbije.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader rekao je da je proširenje pogona italijanske kompanije „Labor Srb“ značajno ne samo zbog zaposlenja Mitrovčana, već je da je investicija realizovana u mestu gde je pre 130 godina krenuo razvoj drvne industrije.

Patrisio Dei Tos, vlasnik kompanije „Labor Srb“, zahvalio se predsedniku Srbije i srpskim vlastima na odnosu koji imaju prema investitorima. On je dodao da je u Sremskoj Mitrovici pronašao najbolju vrstu drveta za njihove proizvode – hrast i da mu je gradonačelnik još kada je prvi put došao objasnio da takva investicija može da se ostvari u tom kraju. Direktorka JP „Vojvodinašume“ Marta Takač istakla je da saradnja sa kompanijom „Labor Srb“ traje više godina i da se to preduzće trudi da bude pouzdan partner.

„Labor Srb“, srpska firma sa italijanskim učešćem osnovana je 2015. godine na osnovu 30-godišnjeg iskustva u sektoru obrade drveta i proizvodnje parketa. Ima ukupno 70 zaposlenih i godišnji promet od 40 miliona evra.  Proizvodnja se širi i kompanija je spremna da postane polazna tačka za tržište gotovih drvenih podova na Zapadnom Balkanu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *