MATEMATIČKE SUBOTE NA PMF-u

Obrazovanje

Novi ciklus radionice „Matematičke subote“ kreće 20. oktobra u 11:30 časova na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Radionicu organizuju Departman za matematiku i informatiku PMF u Novom Sadu i Društvo matematičara Novog Sada, u prostorijama Departmana za matematiku i informatiku, Trg Dositeja Obradovića 4, Novi Sad. Radionica je namenjena svim zainteresovanim učenicima srednjih škola, od prvog do četvrtog razreda. Pohađanje radionice je besplatno.
U skladu sa željama prošlogodišnjih polaznika, „Matematičke subote“ ove školske godine biće posvećene pripremama za takmičenja učenika srednjih škola. To ne znači da učenik koji ne planira da ide na takmičenje ne može da pohađa radionicu, naprotiv. Uvereni smo da će svi učenici koji planiraju da upišu neki od fakulteta na kojima je zastupljena matematika imati neprocenjivu korist ukoliko iskoriste jedinstvenu priliku da prodube svoje znanje iz matematike i to besplatno.
Predavanja će biti podeljena u dve sekcije: 11.30-13.15 Sekcija A, i 13.30-15.15 Sekcija B. U okviru Sekcije A predavanja će biti prilagođena učenicima svih razreda i neće zahtevati ozbiljnije predznanje. Sekcija B okrenuta je učenicima koji imaju veće ambicije za uspeh na takmičenjima.
Zainteresovani učenici mogu da se jave svojim profesorima matematike, ili da se sami prijave online na linku https://edumoodle.pmf.uns.ac.rs/course/view.php?id=5 ili da dođu bez prethodne najave na PMF direktno na radionicu, u tom slučaju registracija će se izvršiti na licu mesta.
Detaljnije o Matematičkim subotama možete naći na sajtu Društva matematičara Novog Sada www.dmns.edu.rs
Za dodatne informacije možete se obratiti koordinatorima radionice: dr Boris Šobot, sobot@dmi.uns.ac.rs 064 20 37 179 ili dr Petar Đapić, petar.djapic@dmi.uns.ac.rs 063 88 88 026.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *