PREDAVANJA O ZNAČAJU RANOG OTKRIVANJA RAKA DOJKE

Zdravlje

U okviru obeležavanja Oktobra – meseca borbe protiv raka dojke, uz podršku Grada Sremska Mitrovica, Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica kao koordinator za skrining i Opšta bolnica Sremska Mitrovica, ustanova u kojoj se obavlja skrining na karcinom dojke, organizovali su predavanje na temu “Značaj ranog otkrivanja raka dojke i preventivne mere”.
Predavanje je održano 17. oktobra u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Čalmi, a prisutne su bile žene iz udruženja u ovom mestu. Dr Jelena Simović i dr Nataša Pujić – Stanisavljev, specijalisti radiologije Opšte bolnice Sremska Mitrovica, održale su vrlo značajno edukativno predavanje o značaju žena da se odazovu na poziv koji im je upućen od strane izabranih ginekologa i važnosti ovih preventivnih pregleda naših sugrađanki. Na predavanju su prisutne sugrađanke mogle da čuju sve potrebne informacije na ovu temu, da porazgovaraju sa lekarima o samim pregledima-mamografiji i dobiju korisne savete. Tom prilikom podeljen je i zdravstveno promotivni materijal.
Naredna predavanja održaće se u selima Kuzmin i Laćarak, 24. i 29. oktobra u prostorijama udruženja žena u Kuzminu i u prostorijama mesne zajednice u Laćarku. Tada će se izneti i analiza zdravstvenog stanja stanovništva grada Sremska Mitrovica za 2017. godinu koju je sačinio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica – dr Branka Malbašić, specijalista socijalne medicine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *