DVE NAGRADE ZA PREDSTAVU „NIZ PRUGU“

Kultura

Na tek završenom 9. Međunarodnom festivalu dramskih i omladinskih predstava u Jagodini, koji je trajao od 22. do 27. oktobra, predstava „Niz prugu“ prema istoimenom romanu Jelene Nedić, po oceni žirija u sastavu glumac Irfan Mensur, pisac Miroljub Nedović i Marina Mišić kao predstavnik grada domaćina, nagrađena je sa dva priznanja.
Stefan Tajbl je osvojio nagradu za najbolju režiju, a Danica Crnobrnja za najbolju žensu ulogu. Žiri je u obrazloženju odluke istakao da za ove dve nagrade nije bilo dvojbe, te da rezultat posvećenog rada na komadu i energičke i kolektivne igre.
Takođe, domaćini Festivala, Veliki teatar iz Jagodine, upriličio je u pratećem programu i promociju romana „Niz prugu“ gde su pored autorke Jelene Nedić govorili: pedagog Zoran Miščević, advokat Ivan Tatić i teoretičar književnosti dr Milica Inosavljević Vučetić, a odlomke je čitala Tatjana Jesretić.
Predstava „Niz prugu“ nastavlja festivalski život učešćem na Festivalu pozorišne režije u Leskovcu u petak 02. novembra sa početkom u 18 časova na sceni Leskovačkog kulturnog centra.
U predstavi igraju: Nataša Mrđa, Marko Vukićević, Danica Crnobrnja, Goran Vučanović, Aleksandra Mihajlović i David Kulić. Režiju i dramatizaciju prema romanu Jelene Nedić je uradio Stefan Tajbl, a kostim je uradila Violeta Draganović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *