UREĐENJE ATARSKIH PUTEVA U KUZMINU

Gradske vesti

Gradska uprava za poljoprivredu Sremske Mitrovice u prethodnih nekoliko dana finansirala radove na uređenju atarskih puteva u Kuzminu. Takođe, kao pilot projekat urađeno je prvo otresište na teritoriji Grada, i to na samom izlasku iz Martinaca. Vladimir Nastović načelnik Uprave za poljoprivredu obišao je ova dva sela.
– U ovoj budžetskoj godini za sanaciju i korekciju atarskih puteva na teritoriji grada utoršeno je ukupno 6,5 miliona dinara od čega je jedan milion obezbeđen od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, 5,5 miliona iz budžeta Grada. Za razliku od prethodnih godina kada se za radove na putevima koristio šljunak ovaj put je za tu namenu nabavljena rizla, za koju se da očekuje da će se pokazati bolje i nadamo se da će to biti praksa i sledeće godine. Uradili smo i jedno otresište između Martinaca i Kuzmina – izjavio je Nastović.
Zadovoljstvo urađenim nije krio ni predsednik Saveta Mesne zajednice Martinci Darko Gavrilović.
– Ovo su vrlo značajni radovi za naša dva sela, pogotovo takozvano otresište, što je pilot program u našoj opštini, a koje će poljoprivrednicima koristiti da očiste traktorske gume prilikom izlaska sa njiva. Na taj način oni neće nanositi blato iz svojih njiva na put i tako ugrožavati bezbednost učesnika u saobraćaju. To je posebno značajno zato što kroz naša sela prolazi magistralni put, Laćarak, Martinci, Kuzmin i ta trasa je jako prometna. Na atarskim putevima treba uvek raditi i to na teritoriji čitave opštine Sremska Mitrovica, jer to je jedan od većih problema naših ratara. Hvala gradu što ima sluha za naše probleme – rekao je Gavrilović.
Miroslav Raković, predsednik Savete mesne zajednice Kuzmin zahvalio se na saradnji i istakao značaj urađenog posla za Kuzmince.
– Ovo za meštane Kuzmina znači mnogo pre svega da bi ljudi lakše odlazili na njive i lakše se vraćali kući. Danas smo pokazali šta smo uradili i ovo je jedan dobar vid saradnje sa Gradskom upravom za poljoprivredu Sremska Mitrovica. Očekujem naatavak naše dalje saradnje – kaže Raković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *