GRAD STIPENDIRA 56 STUDENATA

Gradske vesti

U mitrovačkoj Gradskoj kući danas je održana svečanost povodom dodele studentskih stipendija u organizaciji Grada Sremska Mitrovica i Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport za školsku 2018/2019. godinu. Ove godine stipendiju je dobilo 56 studenata osnovnih akademskih i master studija sa prosekom ocena 9.5 ili više, a od kojih čak devetoro ima prosek 10.

Stipendije najboljim studentima svečano je uručio Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, koji je čestitao studentima i poželeo im uspeh u nastavku školovanja, a dodeli je prisustvovala i Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice, koja je studentima, u ime grada, takođe uputila najlepše želje.

Zadovoljstvo su izrazili i studenti, i stipendiju istakli kao značajnu olakšavajuću okolnost u toku studiranja.
– Stipendista opštine sam već četvrtu godinu i mogu reći da sam dobar deo troškova školovanja pokrio upravo iz ove stipendije. Svakako dugujem mnogo ovoj opštini i potrudiću se da se odužim na svaki mogući način – izjavio je Milan Đokić, student master studija Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
– Svakako da je ova stipendija značajna podrška koja je pokrila dobar deo troškova i predstavlja veliku pomoć pri rasterećenju mojih roditelja i našem budžetu – istakla je Kristina Friščić, studentkinja master studija na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Ovogodišnji iznos stipendije je 11.000 dinara, a studenti će je dobijati narednih 10 meseci.

Darko Dumančić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *