UPRAVNIK MITROVAČKOG ZATVORA LIČNOST GODINE

Gradske vesti

Misija OEBS-a u Srbiji uručila je nagradu „Ličnost godine“ za 2018. godinu Aleksandru Alimpiću, upravniku Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, Milevi Malešić, direktorki televizije „Forum“ iz Prijepolja, Dejani Milijić Subić, zamenici direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Dragomiru Milojeviću, predsedniku Vrhovnog kasacionog suda.
Ova nagrada odaje priznanje građanima Srbije koji su doprineli promociji vrednosti za koje se zalaže OEBS u zemlji. Priznanja je nagrađenima uručio šef Misije OEBS Andrea Oricio.
Kako se moglo čuti na svečanosti u Beogradu, Aleksandar Alimpić, upravnik mitrovačkog zatvora, pokazao je izuzetnu otvorenost prema inovativnim pristupima rehabilitaciji prestupnika i njihovoj reintegraciji u društvo, što doprinosi smanjenju rizika od povrata. Na primer, institucija na čijem je čelu sprovodi projekat u okviru kojeg osuđena lica rade u prihvatilištu za pse i pripremaju pse za udomljavanje, čime stiču i profesionalne veštine i pomažu da se otkloni problem pasa lutalica u Sremskoj Mitrovici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *