SANIRAN KVAR NA MAGISTRALNOM CEVOVODU

Gradske vesti

 U sredu, 12. decembra, oko 20 časova došlo je do pucanja cevi na magistralnom toplovodu u Sremskoj Mitrovici, zbog čega deo grada nije imao grejanja. Kvar je saniran, a stanovi Mitrovčana su od jutros, 13. decembra od 8 časova ponovo topli. 

Bez toplotne energije zbog pomenutog kvara ostali su svi korisnici priključeni na daljinski sistem grejanja, osim onih koji su priključeni na lokalne kotlarnice u naseljima Stari most, Stevan Sremac i KP Dom.


-Pre desetak dana primetili smo da imamo određene gubitke energije na magistralnom toplovodu, odmah smo se stavili u akciju da lociramo tačno mesto na kojem se to dešava. Curenje je nakon nekog vremena locirano i iskopali smo veliku količinu zemlje kako bi došli do tog mesta, planirali smo da intervencija na tom delu toplovoda bude realizovana za nekoliko dana, da naši korisnici budu upoznati sa radovima, sa podacima kada i koliko dugo neće imati grejanje, međutim sinoć oko 20 časova došlo je do naglog curenja i pražnjenja toplovoda tako da smo morali odmah pristupiti otklanjanju kvara. Radovi su znači startovali upravo oko 20 časova sinoć, a završeni su jutros oko 80 časova kada je sistem vraćen u normalu. Naši korisnici nisu imali grejanje taj navedeni vremenski period, odnosno sinoć oko sat i po vremena i jutros oko 2 sata – objasnio je direktor JKP Toplifikacija Slavko Sladojević. 

Sladojević ističe i da je glavni, magistralni toplovod star preko 30 godina i da će njegov najkritičniji deo biti zamenjen naredne godine.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *