PREKO 24 HILJADE KUPAČA NA GRADSKOM BAZENU

Gradske vesti

Prva godina rada Gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici bila je više nego uspešna, a kupači zadovoljni. Protekle 2018. godine, na Gradskom bazenu u okviru PSC “Pinki” je bilo 24.300 kupača, bez klubova i plivača takmičara koji treniraju. Prihod za proteklu godinu iznosi 5.700.000 dinara.

Bitno je istaći da klubovi treniraju besplatno kao i seoske škole, treći razredi koji sa profesorima dolaze. Za trećake je obezbeđen i prevoz. Zanimljiva činjenica je, da prema statistici najviše kupača je bilo u mesecu avgustu iako je taj mesec udaran za kupališnu sezonu na Savi.

Podsećamo, pre nešto više od godinu dana u Sremskoj Mitrovici, tačnije 7. novembra 2017. godine otvoren je najmoderniji i energetski najefikasniji zatvoreni bazen u Srbiji. Izgradnja bazena trajala je godinu i osam meseci, a ukupno je uloženo dva miliona evra, većinom iz budžeta Grada Sremska Mitrovica. Zvaničnom otvaranju bazena, uz gradonačelnika Vladimira Sanadera, prisustvovali su i ministri u Vladi Republike Srbije, ministar poljoprivrede, šumarstva i vododprivrede Branislav Nedimović, ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *