EKIPA „SIND“ IZ ŠAPCA NAJBOLJA NA FUTSAL TURNIRU

Sport

31. Međunarodni Vahali Futsal turnir Sremska Mitrovica završen je sinoć odigravanjem finalnih utakmica u svim kategorijama.

U konkurenciji pionira prvo mesto osvojila je ekipa „Srem“ iz Sremske Mitrovice koja je na finalnoj utakmici pobedila „Dekor Life“ takođe iz Sremske Mitrovice rezultatom 3:0. Za najboljeg golmana proglašen je Stefan Mađarovski iz ekipe „Srem“. Najbolji strelac je David Ivić iz ekipe „Dekor Life“ iz Sremske Mitrovice, dok je za najboljeg igrača proglašen Lazar Ćirić iz ekipe „Srem“.

U konkurenciji kadeta prvo mesto osvojila je ekipa „Srem“ iz Sremske Mitrovice pobedivši u finalnoj utakmici ekipu „Dejan prevoz“, takođe iz Sremske Mitrovice rezultatom 7:2. Najbolji golman i konkurenciji „Kadeta“ je Ognjen Simikić iz ekipe „Dejan prevoz“. Dario Grgić iz ekipe „Srem“ je proglašen za najboljeg strelca i igrača na ovom turniru.

U konkurenciji omladinaca prvo mesto osvojila je ekipa „Agrar Petrović“ iz Badovinaca, koja je na finalnoj utakmici pobedila ekipu „Srem“ iz Sremske Mitrovice rezultatom 5:3. Za najbojeg golmana proglašen je Branislav Đokić iz ekipe „Agrar Petrović“. Najboji strelac je Milan Bosančić iz ekipe „Srem“, dok je za najbojeg igrača proglašen Viktor Lukić iz ekipe „Agrar Petrović“.

Na finalnoj utakmici u kategoriji starijh veterana sastale su se dve mitrovačke ekipe, „Sim market“ i „Respekt“. Pobedom od 3:1 prvo mesto osvojila je ekipa „Sim market“. Za najboljeg golmana proglašen je Zolika Hegediš iz ekipe „Respekt“. Najbolji strelac je Predrag Rajić iz ekipe „Sim market“, dok je za najboljeg igrača proglašen Budimir Mitrović iz ekipe „Respekt“.

Na finalnoj utakmici u kategoriji mlađi veterani sastale su se ekipe „Mitroprevoz“ iz Sremske Mitrovice i „Sind“ iz Šapca. U regularnom delu utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1 pa je boljim izvođenjem penala pobedila ekipa „Mitroprevoz“ rezultatom 4:3 i tako osvojila prvo mesto u ovoj kategoriji. Za najboljeg golmana proglašen je Jovica Delić iz „Mitroprevoza“. Najbolji strelac je Predrag Rajić iz „Sinda“, dok je za najboljeg igrača proglašen Mirko Teodorović iz pobedničke ekipe „Mitroprevoz“.

Na utakmici za treće mesto u konkurenciji seniora sastale su se ekipe „Laki Spin“ iz Sremske Mitrovice i „Inferno stočna hrana Tufegdžić“ iz Šapca. Pobedom od 3:2 ekipa iz Šapca osvojila je treće mesto na ovom turniru.

Finalna utakmica u konkurenciji seniora bila je i najinteresantnija. Sastale su se ekipe „Sind“ iz Šapca i „Vahali“ iz Mačvanske Mitrovice. Ekipa iz Šapca u svojim redovima imala je aktuelne članove Futsal reprezentacije Srbije, Antonić, Popović, Perić, Rnić, internacionalca iz Ukrajine Sorokina, Brazilce Rafaela i Talesa. Ekipa „Vahali“ igrala je odlično na ovoj utakmici, ali veliko iskustvo ekipe „Sinda“ preovladalo je na ovom meču, pa je utakmica završena rezultatom 6:2 u korist ekipe iz Šapca. Za najboljeg golmana proglašen je Aleksa Antonić, najbolji strelac i igrač je Igor Rafael obojica iz pobedničke ekipe „Sind“ iz Šapca.

Pehare, medalje i novčane nagrade dodelili su im Tomislav Janković, predsednik organizacionog odbora turnira i predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica, zatim Dragan Ković, predsednik Upravnog odbora Sportskog centra, načelnik Gradske uprave za sport, kulturu i obrazovanje Ilija Nedić i predstavnici generalnog sponzora turnira, kompanije „Vahali“ iz Mačvanske Mitrovice.

Turnir je okupio 78 ekipa u šest kategorija. Igralo se 16 radnih dana, odigrano je 122 utakmice, postignuto 1100 pogodaka. Oko osam stotina igrača malog fudbala takmičilo se za naziv najbolje ekipe na ovom prestižnom turniru na kom se prijavljuju samo najbolje ekipe i pojedinci.

Veliki broj posetilaca na tribinama hale „Pinki“ koji su svakodnevno pratili utakmice, pokazuje da je ovaj turnir jedan od najvećih sportskih događaja u našem gradu i tradicija koja će još dugo godina trajati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *