„PRIČE RAVNICE“ PREDSTAVLJENE MITROVČANIMA

Kultura

Promocija knjige „Priče ravnice“, novinara RT Vojvodine i urednika časopisa „ Vojvođanski magazin“ Ilije Tucića održana je u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici.
,,Priče ravnice“ su na neki način nastavak „Malih vojvođanskih priča“ koje su do sada imale dva izdanja. Knjiga sadrži 53 nove priče koje na specifičan način prenose sve lepote i šarm Vojvodine.
Recenzent knjige Draško Ređep je napisao da „Ilija Tucić pripada sasvim osobenoj, skoro zavereničkoj ekspediciji naših savremenih autora, svakako istraživača, koji na svaki način nastoje da otklone ležerne i u osnovi netačne karakteristike ovog podneblja: da je monotono, uniformno, sa potpunim odsustvom vertikalnih socijalnih i moralnih nastojanja. Pomisao na različitost je za Tucića takoreći tipik za intimno, neprerušeno dokazivanje a i pokazivanje bogatstvapredela. Užasava ga teza o privremenom životu mnogobrojnih dolaznika na ovu našu njivu. A staru priču o mentalitetu kao konstitutivnom elementu Vojvodine stare, neguje kao tek otkriven let ptice u visokim oblacima nad nama“.
Autor je do sada objavio četiri knjige: „Čelobašte“, „Male vojvođanske priče“, „ Priče ravnice“ i monografiju o porodici Dunđerski pod nazivom „Čudo u Čibu“. Knjige su zbog uspeha kod čitalačke publike doživela ponovljena izdanja. Program je vodila viši bibliotekar Moravka Todić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *