PRVI MITROVAČKI „FLOHMARKT“

Zabava

Kažu da najkreativnije stvari dolaze iz teme „razmena“. Da li to bila razmena kultura, razmena mišljenja, ideja, bilo koji vid razmene i gledanje iz „drugog ugla“ doprinosi nekom novitetu, kreativitetu, u stari iliti već postojani princip. Mnogi najlepši svetski gradovi stvarani su po ugledu na druge svetske gradove, parkovi po ugledu na druge parkove, trgovi po ugledu na druge trgove, a oni koju su u tu razmenu dodali i svoj šmek/stil, postali su i drukčiji i možda još uspešniji .
Tako, po ugledu na bliske nam zemlje Nemačku, Austriju, Francusku i njihove gradove, pronašli smo nešto blisko našem mentalitetu, nešto donekle već viđeno a opet novo – Bazar zvani „Flohmarkt“.
Pijaca „Flohmarkt“ već godinama broji hiljade i hiljade posetilaca u Berlinu, Minhenu, Hamburgu, Parizu, Beču, a radi se o marketu POLOVNIH STVARI. Od odeće, preko predmeta, suvenira, nakita, starog posuđa, naočara, šešira, obuće, fotoaparata, knjiga, ploča, drvenarije, instrumenata, biciklova, pa sve do umetničkih dela, retkih kolekcija i tome slično… Na ovom marketu nalazi se sve, od igle do lokomotive.
U skromnom i prijatnom ambijentu prostora „Čudna šuma“ u Mačvanskoj Mitrovici (odmah preko mosta, pa tridesetak metara levo dužinom keja, u glavnoj ulici), održaće se 2. i 3. februara od 14:00 do 22:00 časova prvi mitrovački „Flohmarkt“.
Cilj ovog projekta, osim da se rešimo starih stvari, i za sitne novce sve rasprodamo, nešto i poklonimo, je i upravo u razmeni i stvaranju nečeg novog.
Učesnici (PRODAVCI) prvog „Flohmarkta“ su već rezervisani, nažalost mesta više nema, jer nam je prostor (do proleća) još uvek zatvoren, ali već možete da se prijavljujete za sledeći bazar koji nas očekuje početkom marta (možda već tada na otvorenom). Oni koji žele da učestvuju na sledećem „Flohmarktu“, treba da se jave na FB stranicu „Čudna Šuma“, gde ćemo im poslati dokument koji se treba popuniti i uslove učešća.
Takođe, u ovom prostoru, osim što ćete razgledati, družiti se, kupiti neku stvarčicu, viditi nešto novo/staro, možete popiti i čajić/kaficu „s nogu“ i uživati u lepom ambijentu i kreativnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *