MITROVAČKA BOLNICA BOGATIJA ZA OPREMU VREDNU 100 MILIONA DINARA

Zdravlje

Pokrajinska vlada je u protekloj godini u zdravstvo uložila 2,5 milijarde dinara, a za mitrovačku Opštu bolnicu izdvojeno je nešto preko 100 miliona dinara. Sa tim novcem nabavljeni su medicinski aparati za dijagnostiku, aparati koji se koriste u hirurškim granama medicine, a urađen je remont infrastrukturnih kapaciteta.

Povodom nabavke medicinskih aparata i opreme, finansiranih od strane Pokrajinske vlade, a po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici posetila je pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić. Dr Bojanić je pohvalila rad zaposlenih naglasivši da je mitrovačka bolnica značajna ustanova za jednu veliku regiju kakav je Srem, te je u protekloj godini za opremu izdvojeno preko 100 miliona dinara, kako bi ona bila bolja i modernija, a pacijenti dobili kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

-Nabavkom novih aparata Vlada Vojvodine ispunila je svoje obećanje prema Sremskoj Mitrovici, jer sada imamo viši stepen kvaliteta u radu i jaču finansijsku potporu koja je sada dostupnija, shodno evidentnom ekonomskom rastu u zemlji. Mitrovačka bolnica sada je dobila rešenje za zamenu starih medicinskih aparata koji se koriste u dijagnostičke svrhe, u hirurškom lečenju, ali i u poboljšanju infrastrukturnih kapaciteta. Vlada Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i u 2019.godini nastavljaju sa ulaginjima u zdravstveni sistem pokrajine i u tom smislu, 15. januara otvoren je novi konkurs za dodelu sredstava vojvođanskim bolnicama za nabavku nedostajuće opreme i aparata, sa  ciljem  da zdravstvo Vojvodine bude onakvo, kakvo građani Vojvodine i zaslužuju – rekla je pomoćnica resornog pokrajinskog sekretara dr Snežana Bojanić.

Zahvaljujući angažovanju i naporima pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, mitrovačka bolnica u mogućnosti je da nastavi kontinuitet u profesionalnom radu i posvećenost korisnicima bolničkih usluga, a uz upotrebu novih aparata, ona je na znatno višem nivou.

Direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj, apostrofirao je veoma uspešnu saradnju sa pokrajinskim sekretarijatom u protekloj godini i zahvalio na ulaganjima u mitrovačku bolnicu,koja su višestruko veća nego ranijih godina, što je rezultiralo nabavkom  novog CT aparata za radiološku dijagnostiku, automatskog parnog sterilizatora koji duplo brže vremenski steriliše instrumente, zatim laparoskopskog stuba za hirurgiju, TCD aparata za neurologiju, UZ aparata za srce, yag lasera i biomikroskopa za očnu hirurgiju. Reč je o najmodernijim medicinskim aparatima koji će doprineti kvalitetnijoj dijagnostici  i hirurškom lečenju. Novac je uložen i u remont kotla za grejanje prostora i tople potrošne vode, remont lifta za prevoz pacijenata, kao i završetak sanacije – rekonstrikcije i investicionog održavanja sistema za proizvodnju hladne vode za potrebe klimatizacije pet operacionih sala i  intenzivne nege u  Hirurškom bloku. Dr Vrcelj je najavio da će bolnica konkurisati za nove aparate po raspisanom konkursu, a u ovom trenutku, od velikog značaja bila bi nabavka endoskopsog stuba za gastroenterologiju sa gastroskopom i kolonoskopom, opreme za neurološku intenzivnu negu i očnu hirurgiju.

-S obzirom na veliki broj specijalističkih internističkih  pregleda u toku godine – oko 36.000, od tog broja oko 7.000 kardioloških pregleda i oko 5.000 ehokardiografija, evidentna je potreba za nabavkom novih dijagnostičkih aparata, koji svakako imaju svoj vek trajanja, a pojavom novih, modernijih dobijamo na bržoj i funkcionalnijoj dijagnostici, a samim tim i efikasnijem lečenju uznapredujućih kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih oboljenja na našem podneblju – rekla je pomoćnik direktora i načelnik Službe za interne grane medicine dr Gordana Mitić i dodala da je lekarski i sestrinski kadar veoma motivisan za učenje i usavršavanje kako bi radom na novim aparatima dobili kvalitetniji terapijski odgovor.

U mitrovačkoj bolnici, godišnje se, u proseku, obavi oko 250.000 specijalističkih pregleda, uradi preko 7.000 hirurških zahvata i blizu 8.000 manjih hirurških intervencija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *