SAVETOVANJE „DOBAR DAN DOMAĆINE“ 8. FEBRUARA U SREMSKOJ MITROVICI

Poljoprivreda

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu su potpisivanjem protokola ozvaničili saradnju dveju institucija u okviru realizacije naučno-stručnog savetovanja „Dobar dan domaćine“, koje će se održati u februaru i martu 2019. godine.

Protokol su potpisali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica, koji su se saglasili da je dosadašnja dobra saradnja dobila dodatni podsticaj, te da će omogućiti još kvalitetniji prenos stručnih saznanja u praksu.

Sekretar Radojević je istakao kvalitetnu saradnju resornog sekretarijata sa Poljoprivrednim fakultetom i naglasio da ih u zajedničkim aktivnostima rukovodi želja da se omogući transfer znanja ka poljoprivrednicima.

-Kontinuirana edukacija u poljoprivredi je neophodna. Zbog toga je podrška naučno-stručnom savetovanju „Dobar dan domaćine“ pravi model transfera znanja ka našim poljoprivrednicima, u cilju primene novih tehnologija, te unapređenja i daljeg razvoja poljoprivredne proizvodnje – naveo je Radojević.

On je dodao da je, posle decenija neulaganja, u protekle dve i po godine, udruženim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Poljoprivrednog fakulteta kupljena najsavremenija oprema koja će doprineti kvalitetnijem obrazovanju budućih agronomskih i agroekonomskih stručnjaka.

Radojević je naveo i da je organizovanje ovakvih skupova prilika da se u direktnom kontaktu sa poljoprivrednicima razmene ideje i informacije, te da se blagovremeno upoznaju sa merama agrarne politike u 2019. godini.

Prof. dr Nedeljko Tica je rekao da u realizaciji savetovanja „Dobar dan domaćine“, Poljoprivredni fakultet od ove godine ima izuzetno jaku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, poljoprivrednih savetodavno-stručnih službi i lokalnih samouprava.

-Od ove godine ćemo pokušati da našim poljoprivrednim proizvođačima prenesemo znanje na licu mesta. Dodatni kvalitet je i to što su poljoprivrednici i sami mogli da biraju teme koje ih interesuju na lokacijama koje ih zanimaju – kazao je Tica.

Savetovanje „Dobar dan domaćine“ je počelo pre deset godine u Novom Sadu. Od ove godine će se još više približiti vojvođanskim ratarima, jer će biti organizovano na sedam lokaliteta u Vojvodini: Senta (6. februar), Sremska Mitrovica (8. februar), Novi Sad (20. februar), Banatsko Novo Selo (5. mart), Kljajićevo (27. februar) i Bela Crkva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *