50. IZVOĐENJE MONODRAME „KRALJEV PUT“

Kultura

Na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u četvrtak 7. februara sa početkom u 20:00 časova biće izvedena predstava “Kraljev put”. U pitanju je jubilarno, 50. igranje ove predstave koja je gostovala širom zemlje i u inostranstvu, ovoga puta na svojoj matičnoj sceni.

Monodrama “Kraljev put” je nastala na osnovu knjige “Moj život – autobiografija Njegovog veličanstva kralja Petra Drugog Karađorđevića”, te prema zapisima istoričara, novinskim člancima i TV emisijama posvećenim kralju.

Ovo je prva predstava u istoriji srpskog pozorišta koja se bavi životom posljednjeg jugoslovenskog i srpskog monarha, kralja Petra II Karađorđevića. Predstava je urađena pod patronatom Kraljevskog doma Karađorđevića i princa Aleksandra II Karađorđevića.

Predstava “Kraljev put” predstavlja dramsku interpretaciju autobiografije kralja Petra II Karađorđevića i govori o njegovim osnovnim razmišljanjima o događajima koji su obeležilii njegov život kao poslednjeg jugoslovenskog kralja i nekog kome su sudbina i istorija dodelile ulogu da na presto dođe kao dečak, a napusti ga u trenutku kada je mogao da pruži značajan istorijski doprinos.

Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 200 dinara. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *