DIGITALIZACIJA POLJOPRIVREDE ŠANSA SRBIJE

Gradske vesti

Zbog velikog interesovanja lokalnih samouprava i poljoprivrednih organizacija, Build Energy Team u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i Regionalnom privrednom komorom Sremska Mitrovica, a pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumartsva i vodoprivrede i Pokrajnskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizovala je u Sremskoj Mitrovici četvrtu konferenciju „Digitalizacija u poljoprivredi – izazovi i šanse Srbije u organskoj i konvencionalnoj proizvodnji“.

Srbija zanemarljivo malo koristi savremene informacione komunikacione tehnologije za unapređenje i racionalizaciju poljoprivredne proizvodnje. Iskustva zemalja u Regionu pokazuju da je od presudnog značaja edukacija, promena svesti, primena i korišćenje informaciono komunikacionih tehnologija i digitalnih platformi kako bi poljoprivredni sektor Srbije počeo da hvata korak sa svetskim trendovima. Upravo su ovo bile teme četvrte konferenciju „Digitalizacija u poljoprivredi – izazovi i šanse Srbije u organskoj i konvencionalnoj proizvodnji“.

Primena savremenih tehnologija i modernizacija poljoprivredne proizvodnje je neophodna u svim poljoprivrednim zemljama, pa i kod nas. Način uzgajanja i uslovi u kojima se poljoprivredne kulture danas uzgajaju drastično su promenjeni u odnosu na tradicionalne uslove. Veća potražnja poljoprivrednih proizvoda, promena klimatskih uslova i razvoj modernih bolesti uslovljavaju novi pristup poljoprivrednoj proizvodnji, zaključci su četvrte konferenciju „Digitalizacija u poljoprivredi – izazovi i šanse Srbije u organskoj i konvencionalnoj proizvodnji“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *