PODRŠKA EKONOMSKOM OSNAŽIVANJU RANJIVIH GRUPA

Gradske vesti

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč boravio je u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici u okviru koje je posetio Inkluzivno kreativno edukativni centar IN I Sigurnu kuću.

Bila je to prilika da se Počuč upozna sa radom inkluzivnog centra, a tokom razgovora sa predsednicom udruženja Mirjanom Novković bilo je reči i o nastavku saradnje na polju ekonomskog osnaživanja ranjivih i marginalizovanih grupa.

Inkluzivno kreativno edukativni centar IN iz Sremske Mitrovice je udruženje koje se bavi zapošljavanjem ranjivih i marginalizovanih kategorija, pre svega žena koje su bile žrtve nasilja kao i osoba sa invaliditetom.

– 1. marta kreće novi novi projekat za sedam osoba sa invaliditetom koja imaju kapacitet da prođu kroz obuku za zanimanje cvećar vrtlar kod nas u centru. Naša ideja je da konačno zaživi proizvodnja cveća, tako što bismo trajno radno angažovali osobe koje kod nas prođu obuku. Tako bismo počeli da proizvodimo cveće u mnogo većim količinama, da ga plasiramo na tržište i tako postanemo ekonomski održivi. Cilj nam je da postanemo socijalno preduzeće koje će se izdržavati od svog rada – istakla je Mirjana Novković.

Na kraju posete je zaključeno da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastavlja da pruža podrušku svim onim socijalnim preduzećima i udruženjima koja rade na polju ekonomskog osnaživanja ranjivih i marginalizivanih kategorija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *