NOVA VODOVODNA MREŽA NA BULEVARU

Gradske vesti

Izgradnja nove vodovodne mreže na Bulevaru Konstantina Velikog u Sremskoj Mitrovici privodi se kraju. Proteklog vikenda radnici Radne jedinice Izgradnja i održavanje vodovodne mreže JKP Vodovod Sremska Mitrovica, postavili su  nov polietilenski cevovod prečnika 110 milimetara u dužini od oko 550 metara. U proteklom periodu urađena su i dva čvorna mesta i postavljena dva hidrantska priključka.

Radove je danas obišao direktor mitrovačkog Vodovoda Borislav Babić, koji je istakao da je vrednost ove investicije oko dva miliona dinara, a finansira je ovo javno preduzeće.

Trasa nove vodovodne mreže nalazi se na Bulevaru Konstantina Velikog, od Crvene česme do Naselja Stari most, gde će uz već postojeći cevovod prečnika 400 milimetara, novi poslužiti kao alternativno snabdevanje u situacijama povećane potrošnje. To će omogućiti sigurnije snabdevanje vodom grada u letnjim špicevima. Istovremeno, na ovoj lokaciji rekonstruisan je i deo kanalizacione mreže, kao i kućni priključci.

Pored toga što će ovim radovima znatno biti poboljšan kvalitet vodosnabdevanja u ovom delu grada, važno je istaći da će na novu distributivnu mrežu biti priključeni i trgovinski objekti „Lidl“ i „Stop shop“, čije otvaranje se očekuje uskoro. Prateći planirani razvoj grada u ekonomskom i privrednom smislu, svoj doprinos svakako daje i JKP Vodovod, unapređenjem sistema kvaliteta i distribucije vode za piće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *