RATKOVICA: „BORBENOŠĆU DA NADOMESTIMO RAZLIKU U KVALITETU U ODNOSU NA CRVENU ZVEZDU“

Sport

Košarkaši Mega Bemaxa u subotu 16. marta od 19 časova završavaju ovosezonsko takmičenje u ABA ligi kada će u okviru poslednjeg 22. kola gostovati u hali „Aleksandar Nikolić“ ekipi Crvene zvezde mts. Mega bi trijumfom u subotu i definitivno potvrdila 5. mesto na tabeli, što bi posle plasmana u finale plej-ofa ABA lige u sezoni 2015/2016, to bio drugi najbolji rezultat ekipe otkako se takmiči u regionalnom takmičenju.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da će ekipa pokušati da se prikaže u što boljem svetlu protiv Crvene zvezde:

U subotu igramo poslednju utakmicu u ABA ligi ove sezone, protiv izuzetno kvalitetne ekipe Crvene zvezde koja je do sada imala samo jedan poraz u regionalnom takmičenju. Uz agresivnu odbranu i dobru energiju, pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu, a utakmica će biti i prilika da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najkvalitetnije ekipe u ligi – izjavio je Milojević.

Posle 21. odigranog kola ABA lige Mega Bemax je 5. mestu sa skorom 10-11 dok je Crvena zvezda mts na 1. mestu sa 20 pobeda i jednim porazom. U poslednjem susretu ove dve ekipe u ABA ligi u 11. kolu, Crvena zvezda je slavila u Sremskoj Mitrovici sa 68:78 dok je u polufinalu Kupa Radivoja Koraća bila bolja sa 92:73.

Kapiten Mega Bemaxa Branislav Ratkovica je istakao da će Mega razliku u kvalitetu pokušati da nadomesti borbenošću:

– Utakmica protiv Crvene zvezde je za nas poslednja utakmica ove sezone u ABA ligi. Daćemo sve od sebe da ih iznenadimo. Oni su sigurno kvalitetnija ekipa od nas, ali mi ćemo pokušati da razliku nadomestimo sa velikom borbenošću i agresivnosti, posebno u odbrani – izjavio je Ratkovica.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *