SREMSKA MITROVICA NA NAJVEĆEM SAJMU TURIZMA U BERLINU

Gradske vesti

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica predstavila je turističke potencijale Grada i Srema na štandu Turističke organizacije Srbije (TOS) najvećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, od 6. do 10. marta.

Na štandu TOS, svoju ponudu predstavile su i Turistička organizacija Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Zlatibora, Niša, Sombora, Subotice i Sremske Mitrovice kao i predstavnici turističke privrede iz nekoliko agencija.

TOS je već godinama prisutna na nemačkom tržištu koje predstavlja jedno od važnijih emitivnih tržišta. U 2018. godini broj nemačkih turista koji su posetili Srbiju porastao je za 14 odsto i po broju noćenja za 14 odsto u odnosu na 2017. godinu, što je nemačke turiste stavilo na sedmo mesto po broju noćenja inostranih gostiju. Po broju ostvarenih noćenja gosti iz Nemačke beleže rast od 13 odsto u januaru 2019. godine, poredeći sa istim periodom u prošloj godini, a po broju ostvarenih noćenja inostranih gostiju u Srbiji u istom mesecu nalaze se na desetom mestu.

-Prva dva dana, profesionalna, bila su u znaku predstavljanja turističkih potencijala Grada, antičke prošlosti, Carske palate i antičkih lokaliteta, Muzeja Srema, SRP Zasavica, manastira, gastronomije, manifestacija.. agencijama i tur operaterima čime sam probudila interesovanje stranih agencija, da u okviru programa za Srbiju, ponude i naš Grad kao izuzetnu destinaciju Evrope. Razmenjeni su kontakti i po povratku sa Sajma, već nastavljamo komunikaciju i uspostavljamo saradnju. Kada govorimo o danima Sajma za građanstvo, takođe je interesantan veliki broj turista koji ponešto znaju o Vojvodini, ali nedovoljno, a želeli bi da na putu za Novi Sad ili Beograd posete i neke duge destinacije. Sremska Mitrovica im je veoma interesantna kao prestonica rimskog carstva, ali bi i zbog nadaleko poznate dobre, tradicionalne trpeze rado posetili Srem. Nova brošura turističkih organizacija Srema, sa lepim fotografijama i odabranim informacijama, bila je odlična preporuka i podrška. Verujem da će se broj turista koji dolaze u naš grad ove godine povećati i da će se tendencija rasta zadržati i u godinama koje dolaze – izjavila je v.d. direktora Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica Svetlana Sabo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *