PROVERITE SVOJ SLUH, BESPLATNO I BEZ ČEKANJA

Zdravlje

U mitrovačkoj bolnici u toku je akcija provere sluha, za sve građane, bez obzira na to da li imaju zdravstveno osiguranje ili ne. Akciju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, a u ambulanti Otorinolaringologije Opšte bolnice Sremska Mitrovica, sprovodi se tokom ove nedelje, do 22.marta u terminu od 7 do 15 časova.

-U prethodna tri dana obavljeno je 30-tak pregleda pacijenata kod kojih postoji nagluvost ili gluvoća, a do kraja nedelje tu mogućnost mogu da iskoristie i svi drugi zainteresovani građani. Preglede obavljaju lekari specijalisti za uho, grlo i nos kao i medicinske sestre i tehničari zaposleni u ambulanti ORL. Ovo je još jedna u nizu akcija preventivnih pregleda koju organizuje resorno ministarstvo sa ciljem da se preventivom deluje na očuvanje zdravstvenog stanja ljudi i pokaže odgovornost prema sopstvenom zdravlju – rekao je za medije v.d. zamenika direktora mitrovačke bolnice prim. dr Dragan Malobabić i tom prilikom podsetio da je u bolnici u toku stalna provera sluha kod sve novorođene dece u porodilištu, koja se obavlja savremenim aparatima, tako da se, odmah po rođenju, može ustanoviti da li beba ima problem sa sluhom ili ne.

Načelnik službe ORL I MFH dr Siniša Radovanović, specijalista otorinolaringologije, objasnio je da već posle 50-te godine života, dolazi do oštećenja sluha, koje se ogleda u slabljenju sluha i zujanju u ušima, te je ovo prilika da se bez čekanja i zakazivanja obavi pregled.

-Poslednjih godina ta granica se pomerila i problem sa sluhom ima i mlađa populacija najčešće zbog buke na radnom mestu ili kao posledica preglasne muzike, stoga se ovim pregledima, koji su dobro osmišljeni, postiže da se prevencijom proveri da li postoji oštećenje, odredi terapija i produži vreme do korišćenja slušnog aparata – naglašava dr Radovanović i dodaje da pored provere sluha, građani tokom trajanja akcije, mogu zatražiti i druge preglede uha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *