FESTIVAL PIJANIZMA U GRADU NA SAVI

Gradske vesti

U Sremskoj Mitrovici će se u periodu od 9. do 12. maja 2019. godine održati 6. festival pijanizma u organizaciji i realizaciji Muzičke škole „Petar Krančević“ i Umetničkog udruženja Krančević, a uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Ovogodišnji Festival je premašio sva očekivanja u broju prijavljenih kandidata  u disciplinama klavir solo, klavirski duo i uporedni klavir. Nastupiće 190 učenika uzrasta od šest do devetnaest godina.

Takmičari dolaze iz 39 muzičkih škola i ustanova: iz Zagreba, Sarajeva, Beograda, Banja Luke, Zemuna, Tuzle, Varaždina, Strumice, Novog Sada, Rume, Pančeva, Kragujevca i drugih gradova, ukupno 31, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Festivalske lokacije će biti Galerija „Lazar Vozarević“ i Muzička škola. Osim takmičarskog dela koji će ocenjivati stručni žiri, svi učesnici i gosti će moći da prisustvuju radionicama, kvizovima u organizaciji učenika i profesora MŠ „Petar Krančević“, svečanim dodelama diploma i medalja, organizovanim turističkim obilascima Grada i ostalim interesantnim aktivnostima. Direktorka i umetnička direktorka Festivala su profesorke klavira Milda Kuzminac i mr Dušanka Gavrilović.

Otvaranje 6. festivala pijanizma pod imenom „Ljubav slikana notama“ održaće se 9. maja u Galeriji „Lazar Vozarević“ sa početkom u 20:00 časova. Koncert laureata Festivala biće održan 12. maja u svečanoj Sali Muzičke škole sa početkom u 19:00 časova. Svi programi Festivala su otvoreni za javnost.

Tehničku podršku Festivalu je pružio Centar za kulturu Sirmiumart.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *