BESPLATNA PREDSTAVA ZA MITROVČANE

Kultura

U utorak, 14. maja u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i Pozorišta „ Dobrica Milutinović“, odigraće se predstava „ Tako je to u svetu“, u režiji Nikole Masala.

Komad, čijom temom su bili inspirisani studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na duhovit način prikazaće, šta se dogodi kada jedna porodica ima priliku da dobije „ svetskog“ zeta. Ovu predstavu, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, mitrovačka publika gledaće od 20 sati, a ulaz je besplatan.

A evo i nekoliko reči o samoj radnji predstave.

Šta roditelji doživljavaju kao pogodnu priliku za svoje dete i koja je cena roditeljskog blagoslova? Večito opterećeni potrebom da se dodvorimo strancima, srpski je jedini jezik u kome se pridev „svetsko“ lepi uz sve i svašta ne bi li se podigla vrednost…
„Svetska pesma“, „svetski čovek“… a šta kada jedna porodica dobije priliku da dobije svetskog zeta? „Tako je to u svetu“ je komad, koji na duhovit način prikazuje epidemiju malograđanskog duha koji se proširio i na srednju klasu i doveo je do granice apsurda, a sudar tradicionalnog sa modernim pogledom na instituciju braka, kao i sukob roditeljskih frustracija sa željama dece će uvesti izvesne ingrige u kuću porodice Petrović, ali i u celu zgradu, jer niko ne želi da ga „svetsko“ bogatstvo zaobiđe. Ovom temom bili su inspirisani studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


Režija i tekst: Nikola Masal
Asistent režije: Sandra Milenković
Muzika: Nikola Dragašević
Uloge: Porodica Petrović: Draginja, baba – Tijana Milošković; Jovanka, majka – Danijela Sarapa; Dragan, otac – Nikola Masal; Miloš, sin – Nikola Dragašević; Dina, ćerka – Nikolina Kokunešovski; komšija Rajko – Janko Balšić; Elizabeta – Katarina Vidaković; Helen, njena ćerka – Tijana Evtov; poštar Mića/ Stanimir – Aleksa Filipović; rođak Bogoljub – Nikola Sretenović; Zoka Nokti – Sandra Milenković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *