MATURANTI, NEKA MATURSKO VEČE PROĐE BEZBEDNO

Gradske vesti

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici započeli su sa realizacijom projekta „Matura 2019“, u svim srednjim školama na području Srema. Cilj ove akcije je povećenje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

U sprovođenje sportskih aktivnosti, kulturnih i drugih manifestacija koje će biti organizovane tokom završetka školske godine uključeni su, pored policije, predstavnici svih subjekata lokalne zajednice, kako bi obeležavanje kraja školske godine proteklo što bezbednije.

Tokom ovog projekta naši policijski službenici maturantima će održati niz predavanja o štetnosti konzumiranja alkohola i droga i apelovati na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se dosledno pridržavaju saobraćajnih propisa, jer tako čuvaju i svoju bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

U dane završetka školske godine, proslava matura i drugih manifestacija policija će pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *