OSNOVCI DOBRO ZNAJU ISTORIJU SIRMIJUMA

Gradske vesti

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, kontinuirano, nastavlja i ove godine, popularisanje prošlosti Sirmijuma, kroz istorijske teme i konkretne činjenice, a sve zaodenuto umetnošću i igrom na zabavno-edukativni način.

Kviz „Sirmijum – carski grad“ otvoren je zvanično danas u Carskoj palati.

-Naši sugrađani, a deca posebno, ne znaju dovoljno o prošlosti svog Grada. Otuda je i proistekla ideja o Kvizu, ne bi li sutra ti budući mladi ljudi, postali i bili najbolji ambasadori Grada u kojem žive i koga vole, a sve u svrhu njegove promocije. U saradnji sa autorima Interaktivne knjige za veliku i malu decu „Sirmijum kroz slike i reči“, Goranom Lemajić i Jelenom Nedić, a na osnovu, sistematizovanog štiva te knjige u Skriptu, kao osnovne literature, za Kviz, biće i sastavljena pitanja, prilagođena uzrastu dece IV razreda osnovnih škola – navodi Svetlana Sabo, direktorka mitrovačjke Turističke organizacije.
Ovogodišnji Kviz, organizuju: Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, Ustanova za negovanje kulture Srem i Zavod za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica, u saradnji sa Bibliotekom „Gligorije Vozarović“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *