SREDSTVA ZA LOKALNI RAZVOJ GRADOVA I OPŠTINA

Gradske vesti

Podsekretar Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, potpisao je danas ugovore u vrednosti od 17,7 miliona dinara sa predstvanicima četiri grada i 15 opština AP Vojvodine po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Opštinama i gradovima koji su ispunili konkursne uslove, opredeljena bespovratna sredstva služiće za aktivnosti na projktima koji će doprineti realizaciji projekta strateškog značaja za lokalni i regionalni razvoj, izradi projektno tehničke dokumentacije za industrijske zone i izradi studija izvodljivosti za strateške projekte.

– Kontinuirano ulažemo napore da subvencijama za strateške projekte pospešimo i ubrzamo razvoj lokalnih samouprava vodeći se principom ravnomernog regionalnog razvoja. Tome u prilog govori i činjenica da od 19 lokalnih samouprava koje su ispunile konkursne uslove, devet opština pripada trećoj kategoriji razvijenosti odnosno slabo razvijenim opštinama – naglasio je Vojnović.

On je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu na dobrom putu kada je reč o ciljevima usmerenim na razvoj lokalnih samouprava, te apelovao na predstavnike ostalih opština da redovno prate konkurse koje raspisuje sekretarijat i apliciraju za sredstva koja će doprineti sveukupnom kvalitetnijem životu građana.

Sufinansiranje ovih projekata ima za cilj regionalni razvoj politike planiranja i koordinacije svih nivoa vlasti te jačanje institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike. Sredstva su usmerena u opštine: Bela Crkva, Beočin, Žitište, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Titel, Bač, Kula, Temerin, Čoka, Sečanj, Nova Crnja, Šid, Stara Pazova, Irig i gradovima Pančevo, Subotica, Sremska Mitrovica i Kikinda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *