BOLJI USLOVI ZA ĐAKE I STUDENTE KROZ RAD HUMANITARNE FONDACIJE

Reportaže

Humanitarna fondacija „Rejmon Nikole Trast“ (The Raymond Nicolet Trust) je osnovana u decembru 2018.godine kao registrovana udružena organizacija, od strane Kristine For-Hilčenko, Florens Bešelar-Bakal i Toni Tejlora. Rejmon Nikole je bio kršteni kum Kristininog sina Lukasa. Ova fondacija je rođena u znak sećanja na njega.

Rejmon Nikole je bio nekadašnji zamenik glavnog i odgovornog urednika francuskog dnevnog lista L’Est Républicain. Humanista, tolerantna i slobodoumna osoba, sa svojih 17 godina se priključio Francuskom pokretu otpora protiv okupatora i obaveštajnoj mreži Savezničkih snaga, tako da je nakon rata bio odlikovan od strane francuskih, britanskih i belgijskih vlasti.

Njegova karijera mu je omogućila brojna putovanja i svedočenja mnogim neravnopravnostima u svetu protiv kojih se borio sa svim žarom. Uglavnom se fokusirao na pomoć ugroženoj deci i siročadi gde je god mogao. Ovaj projekat bi trebao mobilisati svu njegovu snagu kroz podršku. Hajde da ga učinimo ponosnim na nas.

Misija ove fondacije je da se poboljšaju obrazovne mogućnosti dece i studenata u Srbiji i da im se pruže najbolje perspektive u životu.

Kako ističu, njihova akcija je da pruže finansijsku podršku za nabavku školske opreme i poboljšanja školske ustanove.

-Nudimo specijalizovanu obuku za nastavnike, onlajn kurseve, stipendije, razmenu studenata mežu školama u različitim zemljama. Mi stvaramo nove mogućnosti kroz savetovanje, davanje smernica i mentorstvo – ističu iz ove humanitarne fondacije.

Do sada su pomagali škole u Somboru i okolini, ali su zainteresovani da svoj humanitarni rad prošire i na ostatak Vojvodine. Ukoliko želite da uputite donaciju, kontaktirajte fondaciju na: info@raymondnicolettrust.com.

Budimo humani i pomozimo našoj deci da imaju bolje obrazovanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *