PREDSTAVA „TAMO DALEKO“ PONOVO PRED MITROVAČKOM PUBLIKOM

Gradske vesti

Na Velikoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta “Dobrica Milutinović” u subotu, 8. juna sa početkom u 20:00 časova biće odigrana pozorišna predstava “Tamo, daleko…”. 

Predstava “Tamo, daleko…” je nastala na osnovu adaptiranog teksta drame “Milica Nikolićeva” slovačkog autora Vladimira Hurbana Vladimirova. Radnja ove drame smeštena je u Sremu krajem Prvog svetskog rata, godine 1918. od Bogojavljanja do kraja oktobra meseca i dolaska oslobodilaca u Srem. Komad je napisan u duhu ljubavne drame između nemačkog oficira slovenskog porekla, nasilno mobilisanog, fon Vethofa, i slobodoumne, obrazovane Milice, sinovice učitelja Nikolića, koja se bori za bolju budućnost svoje zemlje i svog naroda, ali u toj borbi podlegne pod snažnim uticajem svog srca. 

Drama obiluje antiratnim motivima i temama patriotizma, i ujedno u najplemenitijem smislu veliča pobedu ljubavi. Svoje praizvođenje imala je u Slovačkom narodnom pozorištu 1934. godine, a predstava “Tamo, daleko…” predstavlja prvo izvođenje drame “Milica Nikolićeva” na srpskom jeziku i u autorovom rodnom Sremu.

Prevod i adatacija teksta, kao i režija i scenografija delo je režisera Miroslava Benke, autor kostima je čuveni kostimograf Boris Čakširan, a uloge tumače: Aleksander Bako, Jelena Janković, Helena Pop-Lazić, Vladimir Balašćak, Nikola Janošević, Igor Piskla, Zdenko Kožik, Jovan Miljević, Tatjana Babinka i Mia Jašo.

Cena ulaznice za predstavu “Tamo, daleko…” iznosi 300 dinara. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti u Sekretatarijatu Pozorišta, ili na broj telefona: 022/615-115.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *