POSETA TURISTIČKIH VODIČA CARSKOM GRADU

Gradske vesti

U petak, 5. jula Sremsku Mitrovicu je posetilo Udruženje turističkih vodiča Srbije, najstarije udruženje licenciranih turističkih vodiča u zemlji. Svojim radom članovi udruženja promovišu turizam Srbije više od 50 godina kroz kvalitetno vođenje domaćih i inostranih gostiju, na više od 20 stranih jezika.

Domaćin ovogodišnjeg stručnog seminara bio je Grad Sremska Mitrovica sa Turističkom organizacijom Grada Sremska Mitrovica, umrežavanje licenciranih turističkih vodiča podržalo je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Organizovanjem seminara, Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa najznačajnijim subjektima turizma, omogućila je usavršavanje znanja i pripreme za novu turističku sezonu upoznavši licencirane turističke vodiče sa turističkim resursima, istorijom i kulturno istorijskim nasleđem carskog grada.

Prijem je upriličen u Gradskoj kući za 40 licenciranih turističkih vodiča i novinara turističkih portala koji svoje impresije i utiske objavljuju na turističkim portalima i kanalima, gde je prikazan video materijal sa svim manifestacijama koje grad čine turistički atraktivnim,kao i promo spot Grada.

U okviru Vizitorskog centra ,,Carska palata,“ pored stručnog osoblja grupa je dočekana o strane ,,Kancelarije za mlade,, čiji su volonteri bili kostimirani u rimske vojnike i devojke. Muzej Srema i Galerija ,,Lazar Vozarević,, su prisutne upoznali sa najznačajnijim potencijalima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *