ZLATO ZA VALOVCA ALEKSANDRA JOVANOVIĆA

Sport

Kajakaška regata „Olimpijske nade“ održana je od petka, 13. septembra, do nedelje, 15. septembra, u slovačkom gradu Bratislavi. Na najvećem međunarodnom takmičenje za uzrast od 15 do 17 godina nastupilo je preko 800 takmičara iz 36 zemlje širom sveta.

Na ovom takmičenju, u okviru reprezentacije Srbije, nastupilo je četiri takmičara iz sremskomitrovačkog kajak kluba „Val“ – Anastazija Bajuk, Olivera Mihajlović, Aleksandar Jovanović, Dimitrije Stojšić, kao i trener Nenad Kosijer.

Aleksandar Jovanović je na svom prvom međunarodnom takmičenju briljirao osvajanjem zlatne medalje u jednosedu na dvestotine metara za 2004. godište. Srebrna medalja otišla je u ruke Poljaka Jaroslav Kajdaneka dok je bronza pripala reprezentativcu Nemačke, Florian Zapfu. Aleksandar je nastupio i u trci na petstotina metara gde je zauzeo četvrto mesto.

Blizu medalje bila je i Anastazija Bajuk koja je zauzela dva četvrta mesta u disciplinama jednoseda na dvestotine i petstotine metara za 2002. godište. U istoj konkurenciji Olivera Mihajlović je zauzela šesto mesto na petstotina metara.

Dimitrije Stojšić takmičio se u jednosedu na hiljadu i petstotina metara za 2003. godište gde je došao do polufinala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *