MISLI O EKOLOGIJI, IDI PEŠKE

Obrazovanje

Učenici Prehrambeno-šumarske i hemijske škole, kao i prošle godine, u saradnji sa Kancelarijom za mlade obeležili su 22. septembar – Međunarodni dan bez automobila.

Ova škola poslednjih godina posebnu pažnju posvećuje ekološkom obrazovanju i vaspitanju pa je tako obeležila ovaj značajan ekološki datum koji se već dugi niz godina obeležava u mnogim gradovima. Članovi sekcije za zaštitiu životne sredine i članovi Eko patrole pripremili su flajere i plakate koje su delili građanima i lepili po gradu kako bi podsetili građane na važnost očuvanja životne sredine.

Obeležavanje Međunarodnog dana bez automobila ima za cilj podizanje svesti javnosti o opasnosti od prevelikog zagađenja životne okoline, ukazivanje na sve ozbiljnije klimatske probleme i sve veću štetu koju pravimo ozonskom omotaču, kao i promovisanje ekološkog i zdravog načina života.

Kako je reč je o danu tokom kojeg je trebalo da se sve obaveze i zadaci obave bez upotrebe automobila, odnosno pešice, vožnjom bicikala, trotineta i ostalim nemotorizovanim prevoznim sredstvima, učenici i profesori PŠH škole obeležili su ovaj dan pešačenjem i vožnjom bicikala, a pridružili su im se i učenici iz drugih škola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *