17. OKTOBAR-SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Gradske vesti

Crveni krst Sremska Mitrovica, kao sastavni deo Crvenog krsta Srbije, od 2008. godine u sklopu Meseca solidarnosti obeležava 17.oktobar-Svetski dan borbe protiv siromaštva.

Ovogodišnji moto obeležavanja 17. oktobra Svetskog dana borbe protiv siromaštva jeste „Delujmo zajedno-zaustavimo siromaštvo osnaživanjem dece, porodice i zajednice“.

Direktan doprinos da se smanji broj gladnih, Crveni krst Sremska Mitrovica ostvaruje kroz rad Narodne kuhinje. Trenutno se na teritoriji Grada kuvani obroci distribuiraju za oko 300 korisnika dnevno na tri punkta u gradu i dva punkta u Laćarku. Obrok se sastoji od pola litra kuvanog obroka i pola vekne hleba po korisniku.Korisnicima iz seoskih sredina, koji nisu u mogućnosti da svakodnevno dolaze po kuvani obrok distribuiraju se lanč paketi hrane. Mesečno se distribuira 160 lanč paketa za 98 porodica.

Rad Narodne kuhinje finansira se iz sredstava koja lokalna samouprava opredeli iz budžeta Grada, a svake godine Vlada Republike Srbije pomogne rad Narodnih uhinja donacijom 10 osnovnih namirnica za devet meseci.

Povodom 17. oktobra Svetskog dana borbe protiv siromaštva Crveni krst Sremska Mitrovica će toga dana, svim korisnicima podeliti pojačan obrok.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *