NOVIH 50 MILIONA DINARA ZA INVESTICIJE U POKRAJINSKIM ŠKOLAMA

Obrazovanje

Rebalansom pokrajinskog budžeta, novih 50 miliona dinara izdvojeno je za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Putem ovog konkursa, ukupno 17 ustanova – 12 osnovnih i pet srednjih škola, dobilo je sredstva.

Među njima su i škole u Čortanovcima i Sremskoj Mitrovici. Naime, Osnovnoj školi „Ruža Đurđević – Crna“ u Čortanovcima odobreno je 3,6 miliona dinara za sanaciju radionica, sanitarnog čvora i svlačionica. Srednja muzička škola „Petar Krančević“ dobila je 1.284.600 dinara za finansiranje investicionog održavanje krova objekta škole.

„Broj zahteva je i ovaj put premašio planirani budžet. Bez obzira na to, nastavljamo sa ulaganjima u bolje uslove obrazovanja. Pozivam direktore ustanova da nastave s konkurisanjem, kako bi Pokrajinska vlada svim vaspitno-obrazovnim ustanovama mogla da obezbedi odgovarajuću infrastrukturu po standardima koji zadovoljavaju potrebe novog tehnološkog razvoja”, poručio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Pomenutim sredstvima vaspitno-obrazovne ustanove, između ostalog, menjaće stolariju, sanirati krovnu konstrukciju i zameniti krovne pokrivače, te energetski sanirati objekte, a zatim će sanirati sanitarne čvorove i elektroenergetske instalacije, kao i instalacije za zagrevanje objekata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *