ZA BOLjE USLOVE STANOVANjA 117 VIŠEČLANIH PORODICA U VOJVODINI 132 MILIONA DINARA

Reportaže

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o dodeli 132 miliona dinara bespovratnih sredstava, kojima će 117 porodica iz Vojvodine sa troje ili četvoro dece rešiti stambeno pitanje.

Pokrajinska vlada, preko Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, drugu godinu zaredom pomaže višečlanim porodicama da kupovinom ili adaptacijom nekretnine reše stambeno pitanje. Sa danas uručenim ugovorima 180 vojvođanskih porodica obezbedilo je krov nad glavom, a za tu namenu je ukupno izdvojeno 195 miliona dinara.

Mirović je ovom prilikom poručio majkama i očevima koji su se odlučili da prošire svoje porodice da je minulih godina to najvažnija odluka u Vojvodini.

„Danas je u Srbiji najveći problem pad nataliteta, zbog čega je važno podsticati rađanje, zdravu, jaku i brojnu porodicu. Stoga je naša dužnost da obezbedimo i svake godine povećavamo sredstva kako za direktne podsticaje porodicama, tako i za stambeno zbrinjavanje“, kazao je predsednik Mirović i dodao će Pokrajinska vlada u budžetu za narednu godinu povećati sredstva za mere pronatalitetne politike.

Novac za rešavanje stambenog pitanja višečlanih porodica obezbeđen je iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine. Fond je u 2019. godini raspolagao sa 500 miliona dinara, od kojih je sufinansirana i veštačka oplodnja za drugo, treće i svako naredno dete, a isplaćivana je i novčana pomoć majkama koje rode treće ili četvrto dete.

Dodeli ugovora prisustvovao je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, koji je kazao da u Vojvodini više od polovine mladih majki i očeva živi pod istim krovom sa roditeljima. On je izrazio uverenje da će mere populacione politike koje sprovodi Pokrajinska vlada doprineti pozitivnim demografskim kretanjima u Vojvodini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *