POKRAJINA POMOGLA 42 IZBEGLIČKE PORODICE

Poljoprivreda

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas ugovore o dodeli bespovratne pomoći za poboljšanje uslova stanovanja 42 izbegličke porodice. Tom prilikom izjavio je da je Pokrajinska vlada u protekle tri i po godine u kontinuitetu sprovodila različite programe pomoći porodicama koje su izbegle sa svojih ognjišta, a koje su novi dom našle u AP Vojvodini i da će to činiti sve dokle god bude ljudi sa izbegličkim statusom.

„Trajno opredeljenje Pokrajinske vlade je da vodi brigu o izbegličkoj i raseljeničkoj populaciji, s obzirom na to da su morali da napuste svoje domove i da počnu sve iz početka. Za protekle tri i po godine, Pokrajinska vlada se trudila da povećava sredstva u pokrajinskom budžetu za podršku toj populaciji, tako da su 244 porodice stambeno zbrinute, bilo otkupom seoskih kuća, bilo pružanjem pomoći u građevinskim paketima za dovršetak gradnje ili adaptaciju stambenih objekata“, izjavio je Milićević.

Pored programa stambenog zbrinjavanja, Pokrajinska vlada je pružala podršku i za ekonomsko osnaživanje porodičnih domaćinstava – kupovinom poljoprivredne mehanizacije, plastenika i slične opreme kako za izbegla lica koja su se opredelila da žive u Vojvodini, tako i za povratnike. Kako je posebno naglašeno, obezbeđena su sredstva i za nove programe, kao što je ekonomsko osnaživanje žena i finansijska pomoć srednjoškolcima i studentima.

Bespovratnu pomoć, u ukupnoj vrednosti od 12 miliona dinara, u paketima građevinske opreme za završetak započete gradnje i adaptaciju neuslovnih stambenih objekata, danas su dobile 42 porodice. Postupak dodele ove pomoći realizovao je, na osnovu javnog poziva, Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Uručenju pomoći prisustvovali su i direktor Fonda Duško Ćutilo i pomoćnik republičkog komesara za izbeglice Ivan Gerginov.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *