REVIJA POBEDNIKA, NAJBOLJIH MITROVAČKIH AMATERA

Kultura

U sredu, 11. decembra u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, a u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, održan je muzičko-poetsko-dramski program, „Revija pobednika“, umetnika amatera.

Prateći kalendar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, Ustanova je i ove godine realizovala, smotre iz različitih oblasti umetnosti: Smotru recitatora Grada Sremska Mitrovica, Smotru muzičkog stvaralaštva Grada Sremska Mitrovica, Smotru dramskog stvaralaštva i Smotru likovnih umetnika amatera Grada. Svi oni, koji su se plasirali na viši rang takmičenja, Pokrajinsku smotru, Zahvalnicu za angažovanje u amaterkom stvaralaštvu, dobili su od organizatora Smotri, Ustanove za negovanje kulture „Srem“, Zahvalnicu im je uručio direktor Ustanove, Dušan Drča.

U deklamovanju, nagrađeni su: Elena Vukićević iz Kreativnog studija i teatra „Gartel“, Nađa Jelenković i Anđela Konjević iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Lea Nedimović iz OŠ „Jovan Popović“, Lazar Ruvarac i Lana Stanković iz OŠ „Sveti Sava“, Luka Ivanić iz SMŠ „Petar Krančević“, Milan Lazić iz Recitatorskog studija „Kaliopa“, Nikolina Panić iz Kreativnog studija i teatra „Gartel“ i Tijana Trivić iz Mitrovačke gimnazije, koja se plasirala i na Republičko takmičenje u Valjevu.

U dramskom stvaralaštvu: Predstava „Ovo je njen san, a moj košmar“, OŠ „Jovan Popović“ i Dečijeg centra „Čisto srce“, u režiji Jasne Kalauzović, monodrama „Srce od lego kocki“, Romskog udruženja „Parno romoro“ po tekstu Olivere Olje Jelkić, a u režiji Zlatka Vuletića, predstava „Briši od svoje žene“ Kreativnog studija i teatra „Gartel“ u režiji Gordane Lukić i predstava Mitrovačke gimnazije „Ljudsko biće i porok zvani piće“ po tekstu Saše Nedeljković, u režiji Dimitrija Krstajića.

Na Pokrajisku smotru muzičkog stvaralaštva, upućeni su Društvo za negovanje ukrajinske kulture „Kolomejka“ i Hor Osnovne škole „Sveti Sava“ pod vođstvom Jelene Stojaković, a u likovnom stvaralaštvu istakli su se: Vera Đurković, Jasna Arbanas, Borko Golić, Miloš Svilokos, Olivera Krstić, Neda Fabri, Rajka Milanković i Duško Stefanović.

Program su vodile Katica Gazibarić i Dajana Savićević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *