USPEŠAN VIKEND ZA ATLETIČARE SREMA

Sport

Tokom vikenda u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u dvorani.  Učestvovali su i članovi AK „Srem“ a najuspešnije su bile dame ovog kluba koje su osvojile dve medalje.

Prvog dana nastupila je Sanja Veselinović i pobedila u disciplini skok motkom, svojim novim najboljim rezultatom 3,20 m. Sanja je u uzlaznoj formi i iako studira stiže da se posveti atletici i ostvaruje sasvim solidne rezultate.

Drugog dana Aleksandra Kostadinović je u trci na 3000 m postigla svoj novi najbolji rezultat koji sada iznosi 10:31,00 i osvojila srebrnu medalju. Trčala je svoju trku, pažljivo pratila razvoj situacije, strpljivo čekala rasplet trke i ujednačenim tempom i pojačanjem u pravom momentu stigla do srebra. Ona je inače trkačica na duže staze, uglavnom na drumu ali odlično se snašla i u dvorani na kraćoj stazi.

Prvog dana su na 1500 m nastupili Mirko Mauna i Dejan Antunović i osvojili peto, odnosno šesto mesto. Mauna je drugog dana trčao i 3000 m i osvojio sedmo mesto. U troskoku je Anja Lajić osvojila šestu poziciju.

Sve u svemu može se reći da je ovo prvenstvo za članove AK „Srem“ bilo uspešno, da se očekuju dvoranska prvenstva u mlađim kategorijama i novi uspesi  mitrovačkih atletičara.

Takođe, u subotu je na svom drugom takmičenju na studijama u Sjedinjenim Američkim Državama Slavko Stević osvojio drugu poziciju
na studentskom takmičenju u Karolini sa preskočenih 2,03 m.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *