ZBOG GRIPA ZABRANJENE POSETE U MITROVAČKOJ BOLNICI

Gradske vesti

Tokom 18. nedelje nadzora nad gripom u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta.

Zbog toga je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji AP Vojvodine primenu mera zabrane ili ograničenja poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok ne dođe do pada stope obolevanja od gripa, kao i intenziteta aktivnosti virusa, na nizak nivo.

U skladu sa trenutnom epidemiloškom situacijom na virus  gripa u zemlji, a po odluci Komisije za bolničke infekcije i u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje AP Vojvodine, u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, zabranjene su posete, do daljnjeg.

U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izvršiće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije na teritoriji AP Vojvodine. Ukoliko trend incidencije i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu, biće razmotrene dodatne mere kontrole negativnih posledica gripa, uključujući i predlog nadležnim institucijama za eventualno privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *