KREVETI NA DAR ZA ODELJENJE PEDIJATRIJE

Zdravlje

Fond „Osmeh na dar“ donirao je pedijatrijskom odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica četiri bolnička kreveta. Sredstva za ovu donaciju prikupljena su na 4. Festivalu lampiona u Novom Sadu.

Odeljenje pedijatrije može da primi 28 pacijenata. Prema rečima Ljiljane Bančević, načelnice Odeljenja pedijatrije, stari kreveti su dotrajali pa je ovakva vrsta donacije dobrodošla.

Priča o „Osmehu na dar“ počela je krajem 2006. godine kada je grupa studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu došla na ideju da organizuje akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za decu na Кosovu i Metohiji.

Fond „Osmeh na dar“ je do sada proširio svoje delatnosti, pomažući novčano i materijalno siromašnu, bolesnu i decu sa posebnim potrebama sa područja Кosova i Metohije, ali i iz cele Srbije. Ovi mladi, humani ljudi će u narednom periodu organizovati „Osmehovu Vaskršnju akciju“, a sredstva koja tada budu prikupljena usmeriće na kupovinu pulsnog oksimetra za Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *