SREMSKE NOVINE NAGRADILE NAJBOLJE SPORTISTE SREMA

Sport

I ove godine, najstariji sremski nedeljnik dodelio je priznanja najuspešnijim sportistima Srema. U godini u kojoj Sremske novine punih šest decenija, ovo priznanje dodeljuje se 60. put za redom, što dovoljno svedoči o tome koliko je nagrađivanje sportista važno nama, ali i koliko je ovo priznanje postalo važno onima koji se na takmičenjima u zemlji i inostranstvu bore za svoje klubove, svoju državu, gradove i konačno… za svoj Srem.

Biti nosilac ovog priznanja znači biti zapažen, a biti zapažen u sportu znači biti požrtvovan, vredan, rešen na uspeh uprkos svim izazovima koji stoje pred savremenim sportom. Žiri u sastavu Stevo Lapčević, Živko Radivojević i Anđelko Belić svakako nisu imali lak zadatak. Sportova je u Sremu mnogo, klubova i sportista još više.

Najbolji senior je Bojan Zdelar, član Kajak kluba „Val“ iz Sremske Mitrovice. Zdelar je do ovog prestižnog priznanja došao zahvaljujući vrhunskim rezultatima koje je ostvario tokom prošle godine, među kojima su najvažniji prvo mesto na evropskom seniorskom prvenstvu u disciplini K-1 na 1000 metara i drugo mesto u istoj disciplini na 500 metara. Takođe, on je na Svetskom prvenstu za seniore zauzeo 11 mesto u disciplini K-1 na 1000 metara.
Najbolji junior je Miloš Malešević, član Atletskog kluba Inđija koji je, između ostalog, osvojio srebrnu medalju na Evropskom šampionatu u trci na 3000 metara.

Najbolji sportski kolektiv je Fudbalski klub Inđija koji se prošle godine vratio u najelitnije srpsko fudbalsko takmičenje, izborivši pri tome i četvrtinu finala nacionalnog Kupa.

Najbolji trener je Vlada Šimičić, šef struke u Ženskom rukometnom klubu Železničar, takođe iz Inđije. Zahvaljujući njemu, ekipa iz Inđije takmiči se u najvišem rangu nacionalnog rukometa, a njegove dame omogućile su ovom klubu da bude nosilac laskavog priznanja koje za doprinos sportu dodeljuje Rukometni savez Vojvodine.

Najbolja srednja škola je Gimnazija “Branko Radičević” iz Stare Pazove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *