ODRŽANA KONTITUTIVNA SEDNICA SAVETA RODITELJA GRADA SREMSKA MITROVICA

Obrazovanje

U Gradskoj kući u četvrtak, 13. februara održana je konstitutivna sednica Saveta roditelja Grada Sremska Mitrovica. Zvanično je izborom predsednika i zamenika predsednika Savet počeo sa radom. Za predsednika je izabrana Slavenka Mitrović-Lazarević (Mitrovačka gimnazija), za zamenika predsednika Nataša Tanasić (OŠ “Boško Palkovljević Pinki“) a za zapisničara Tamara Milošević (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ Sremska Mitrovica).

Naime, shodno odredbama novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i rešenjem Skupštine grada formiran je Savet roditelja Grada koji u svom sastavu ima po dva člana iz obrazovnih ustanova, iz Predškolske ustanove „Pčelica“ i 16 osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica.

Sednicom su predsedavali koordinatori Saveta koji su ispred Grada odnosno ispred predstavnika škola zaduženi da prate i pomognu njihov rad: Bogdan Božin, savetnik u Gradskoj upravi zadužen za poslove iz oblasti obrazovanja i Nataša Zec, predsednik Aktiva osnovnih škola.

Bogdan Božin je pozdravio prisutne i istakao da Savet roditelja Grada predstavlja savetodavno telo, a da je najvažnija uloga veće učešće i povezivanje roditelja, obrazovno-vaspitnih ustanova i Grada u interesu dece predškolskog i školskog uzrasta. Članovi saveta treba da zastupaju stavove Saveta roditelja iz ustanove iz koje su predloženi a ne stavove škole i da ključne promene se mogu desiti upravo zalaganjem svakog člana Saveta da otvaranjem pitanja, primedbama i predlozima rešenja donose odluke kojima se stvara povoljnija klima sa ciljem unapređenja obrazovanja, vaspitanja kao i bezbednosti dece i učenika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *