MZ „SUTJESKA“ JEDNA OD AKTIVNIJIH U GRADU

Gradske vesti

Pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, u saradnji sa Domom zdravlja Sremska Mitrovica u prostorijama Mesne zajednice “Sutjeska” u petak 28. februara održano je predavanje “Prevencija malignih bolesti”. Predavanje je vodila Sanja Lakić, spec.strukovna medicinska sestra sa dr Natašom Vlačić, specijalistom opšte medicine. U punoj sali Mesne zajednice “Sutjeska” okupljanima se obratio načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić. Potom je sugrađane pozdravio  organizator događaja Nikola Tejić, koji se zahvalio prisutnima na velikom interesovanju i odzivu. Najavio je da će se ovakva preventivna predavanja i pregledi održavati i u budućnosti u našoj mesnoj zajednici.

Posle opširnog i poučnog predavanja, sugrađani su postavljali pitanja i iznosili utiske iz sopstvenog života. Najbolja zaštita od malignih oboljenja je pravovremena prevencija, a to je ujedno i bio cilj ovog današnjeg predavanja. Sugrađani su se suočili sa rizicima i simptomima malignih oboljenja. Nama je najbitnije da su naši sugrađani i komšije dobrog zdravstvenog stanja i cilj nam je da podignemo svest ljudi da se na vreme obrate zdravstvenim ustanovama, rečeno je na ovom predavanju.
Sutradan je po sedmi put za redom u organizaciji Mesne zajednice “Sutjeska” održana umetničko-kreativna radionica “Moja mašta može svašta”. Ovim prilikom u saradnji sa JKP “Komunalije” Sremska Mitrovica, koji su radionici donirali materijal za rad. Tema rada sa decom je bila “Ja biram da recikliram”. Deca su se skupljala i donosila materijal za reciklažu od kog su dalje zajedno pravili igračke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *