POSLODAVCI TREBA DA IZDAJU POSEBNE POTVRDE ZA SVOJE RADNIKE KOJI RADE ZA VREME POLICIJSKOG ČASA

Servisne informacije

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije obavestilo je privredne subjekte da su dužni da svakom zaposlenom radniku koji radne zadatke obavlja od 17 do 5 časova, a za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, izdaju odgovarajuću potvrdu.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni, koja traje u vreme zabrane kretanja, potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost MUP-a da je izuzeto od primene navedene naredbe.

Ministarstvo privrede posebno ističe da će počev od sutra, 28. marta, od 17 časova, prilikom kontole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, pripradnici MUP-a tražiti na uvid potvrdu izdatu od strane poslodavca.

Ova potvrda će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene naredbe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku – skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *