SVETSKI DAN POZORIŠTA OVE GODINE PROSLAVLJEN VAN SCENE

Kultura

Iako 27. mart, Svetski dan pozorišta, zbog epidemije korona virusa nije dočekala na sceni svog teatra, Opera Srpskog narodnog pozotišta (SNP) našla je predivan način da pozorište danas ipak dovede do domova svojih sugrađana, pre svega onih najstarijih koji se nalaze u potpunoj izolaciji.

Članovi Opere su, najpre, u saradnji Crvenim krstom Novog Sada i Kompanijom „Kolor medija“, pripremili pomoć za deo najstarijih Novosađana, a onda su tu pomoć, uz knjige i karte za pozorište koje će, naravno, važiti kada epidemija bude za nama, odneli u njihove domove.

Pomoć je uručio direktor Opere SNP Aleksandar Stankov, a uzvišenost i dirljivost tog nesvakidašnjeg trenutka su, čarobnim zvucima pesme „Ovo je Srbija“, do neba izdigli mladi violinisti Snežana Tominčić, Milena Spasić i Bojan Glušica i članica hora Opere Maja Andrić.

Tako je nastao i predivan spot koji možete da preuzmete na linku:

http://www.mediaportal.vojvodina.gov.rs/v/Video/

Podsećamo da je Opera SNP, na početku epidemije korona virusa u Republici Italiji, podršku italijanskom narodu izrazila sjajnim spotom „Bela ćao“ koji je imao gotovo neverovatan odjek u svetskim razmerama, koji možete preuzeti na linku:

https://we.tl/t-V2ubOGnz8n

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *