DO DOZVOLE ZA KRETANJE ELEKTRONSKIM PUTEM

Gradske vesti

Prijave za dozvole za kretanje licima za pomoć u kući, personalnim asistentima i razvedenim roditeljima koji viđaju decu vikendom tokom perioda zabrane kretanja, mogu da se podnesu nadležnim institucijama elektronskim putem, uz prethodno javljanje telefonom.

Ministarstvo za rad po ovlašćenju Vlade Republike Srbije kontrolisaće izdavanje tih dozvola, rekao je Petar Samardžić, član mitrovačkog Štaba za vanredne situacije.

„Ministarstvo za rad uz saglasnost i ovlašćenje Vlade Republike Srbije, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kontrolisaće izdavanje dozvola za kretanje tokom policijskog časa. To se odnosi na lica koja obavljaju usluge kao što je pomoć u kući, personalnog asistenta, ali i na roditelje koji prema sudskoj presudi imaju pravo da deca provedu vikend sa njima i preuzimaju i vraćaju dete od jednog do drugog roditelja. Nadležne institucije za izdavanje ovih dozvola u ime lokalne samouprave su: Za tuđu negu i pomoć Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Telefon je 623-788, imejl adresa: negastarih@sremskamitrovica.org.rs. Za roditelje i viđanje dece preko vikenda nadležan je Centar za socijalni rad „Sava” brojevi telefona: 623-389, 623-376, a imejl adresa je csrsavasm@ptt.rs. Sva lica kojima je potrebna neka od ovih dozvola, treba da se jave telefonom, a službenici će im objasniti koja dokumenta je potrebno da dostave elektronskim putem, skenirana ili slikana telefonom. Na taj način će se zahtev podneti, a nadležne institucije obraditi i uz obrazloženje dostaviti Ministarstvu za rad, koje će proslediti Ministarstvu za unutrašnje poslove koje izdaje krajnje dozvole”, objašnjava Samardžić.

Oni koji ne mogu elektronskim putem da podnesu prijavu za dozvole, potrebno je da se jave na šalter u zgradi bivše Direkcije za izgradnju grada. Radno vreme šaltera je radnim danima od sedam do 12 sati ali preporuka je da to bude krajnja opcija, kako bi kontakti bili svedeni na minimum.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *