RADNO PROLEĆE U SALAŠU NOĆAJSKOM

Gradske vesti

Radovi na izgradnji kapele i parohijskog doma u Salašu Noćajskom, kao i radovi na asfaltiranju puta do novog seoskog groblja u tom selu, odvijaju se predviđenom dinamikom.

Uprkos tome što je u Srbiji već nekoliko nedelja na snazi vanredno stanje, u Salašu Noćajskom je ovog proleća radno. Izgradnja kapele je svakako jedan od značajnih projekata za ovo selo. Objekat je stavljen pod drugu ploču i u toku su unutrašnji radovi. Vrednost projekta je oko 4,5 miliona dinara i finansiran je od strane Grada Sremska Mitrovica. Asfaltira se i put do kapele, odnosno novog groblja. Ukupno će biti asfaltirano 360 metara puta, a biće napravljen i parking.

-Put će inače biti urađen sa stabilizacijom, jer vodi i do jedne zadruge, tako da trpi veće opterećenje i mora biti dodatno ojačan. Ove radove takođe finansira Grad Sremska Mitrovica – rekao je prilikom obilaska radova Dragoslav Čupić, predsednik Mesne zajednice Salaš Noćajski.

Po završetku ovih radova, mašine se sele ulice Dušana Dostanića i Buđe Markovića.

Paroh Nemanja Živković sveštenik u seoskom hramu Sveti Georgije kaže da su ovi radovi izuzetno važni za meštane sela, olakšaće obavaljanje verskih obreda, a u kapeli će moći da se drže opela. Zbog vanrednog stanja u državi, bogosluženja se obavljaju bez vernika, samo je sveštenik prisutan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *