RAVNJE KONAČNO IMA CRKVU KAKVU ZASLUŽUJE

Gradske vesti

Ravnje, selo u severnom delu Mačve posle dugog niza godina dobilo je crkvu. Ideja da se na prostoru iza škole sazida hram potekla je od vernika iz ovog sela, oca Milorada Pavlovića, paroha zasavičkog i Mesne zajednice Ravnje. Profesor Toma Pavlović je poklonio svoje imanje u neposrednoj blizini škole kako bi tu bila izgrađena crkva.

Vladika šabački Lavrentije prilikom osvećenja istakao je da je crkva u Ravnju jedna od najlepših u čitavoj Eparhiji i njegovom srcu „najmilijih“. Višedecenijska želja meštana Ravnja se ispunila, da imaju svoj seoski hram.

Ravnje će pored crkve od sada krasiti i prelep mural sa istorijskom tematikom. Zvonko Petrović akademski slikar naslikao je mural i kaže da je bilo vrlo teško da se na dosta neobičnom formatu prikaže čuvena Bitka na Ravnju, ali se on sa sradnicima potrudio da to i uspe.

Eparhija šabačka svojim najvišim odlikovanjem Ordenom Svetog Vladike Nikolaja, odlikovala je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića za zasluge u izgradnji hrama. Za vreme mandata dok je bio gradonačelnik Sremske Mitrovice učestvovao je u pokretanju radova, a i kasnije je podržavao izgradnju crkve.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *