OBAVEŠTENjE O REZULTATIMA ANALIZE SAVSKE VODE

Gradske vesti

Javno komunalno preduzeće “Komunalije“ Sremska Mitrovica obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Analiza je izvršena 10.juna i to na tačkama uzorkovanja: Reka Sava – mala plaža, Reka Sava – početak plaže, Reka Sava – Dispanzer. Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima odgovara zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Mitrovačke Komunalije izdale su i preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje. Preporučuje se izbegavanje ronjenja, gnjuranja, prskanja, skakanja i gledanja u vodi, prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode. Vršiti nadzor nad kupanjem male dece, s obzirom na to da je u plićaku voda najzagađenija. Posle jake kiše i oluje ne kupati se dva, tri dana, zabraniti pristup domaćim životinjama, ne sedeti na vlažnom peski već na prostirkama.

Molimo sve sugrađane da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici, saopštavaju iz JKP Komunalije.

         

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *