SAVSKA VODA ISPRAVNA ZA KUPANJE

Gradske vesti

Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ Sremska Mitrovica  obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Uzorkovanje je urađeno 17. juna i to na tačkama: Reka Sava – Mala plaža, Reka Sava – Početak plaže, Reka Sava –„Dispanzer“. Ispitivanje je završeno 23.juna, a uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara utvrđeno je da savska voda na navedenim lokalitetima odgovara zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Iz mitrovačkih Komunalija saopštavaju i preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje. Izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi. Prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode. Vršiti nadzor nad kupanjem male dece, s obzirom na to da je u plićaku voda najzagađenija. Posle jake kiše i oluje ne kupati se dva tri dana, zabraniti pristup domaćim životinjama, ne sedeti na vlažnom peski već na prostirkama, takođe su neke od preporuka.

Sugrađani se u toku boravka na plaži mole da se pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *