OPREMA ZA BICIKLISTIČKE KLUBOVE IZ VOJVODINE

Sport

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez dodelio je biciklističkim klubovima iz Vojvodine četiri skutera i sedam valjaka za trenažni proces.

Sredstva za nabavku opreme dodeljena su Vojvođanskoj asocijaciji biciklističkih klubova na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za podršku realizaciji „Trke kroz Srbiju“. Jubilarna, 60. po redu „Trka kroz Srbiju“ biće održana od 31. avgusta do 3. septembra, sa startom u Istočnom Sarajevu, a cilj je u Novom Sadu.

Batez je istakao da je ova oprema značajna za razvoj biciklizma u Vojvodini, kako za svakodnevne treninge, tako i za pripreme sportista za takmičenja.

„Biciklistički klubovi su opremu dočekali sa velikim zadovoljstvom, jer sličnu pomoć do sada nisu dobili“, rekao je Batez i dodao da resorni sekretarijat nastoji da podjednako podrži sve sportove, u cilju razvoja celokupnog sporta u Vojvodini.

Batez je podsetio da je na Olimpijadi u Riju 2016. godine, jedini predstvanik Srbije u biciklizmu bila Jovana Crnogorac iz Biciklističkog kluba „Novi Sad“, koja još uvek ima šansu za plasman na Olimpijadu u Tokiju.

Sekretar za sport je naglasio da će ovogodišnja „Trka kroz Srbiju“, dobrim delom ići kroz Vojvodinu, te da su predviđene etape kroz Zrenjanin i Titel, sa ciljem u Novom Sadu. On se zahvalio gradonačelnicima Istočnog Sarajeva i Novog Sada, kao i Pokrajinskoj vladi na podršci u realizaciji ove manifestacije.

Nemanja Vajs, selektor MTB reprezentacije Srbije, kazao je da ovo prva velika nabavka opreme koja je od izuzetnog značaja za kvalitetan trening biciklista.

„Savremeni biciklistički trening zahteva stalnu komunikaciju trenera i bicikliste, što je sa motora mnogo lakše nego iz automobila“, kazao je Vajs i dodao da se određeni specifični treninzi rade iza motorne pratnje kako bi simulacija stvarnih dešavanja na trci bila što realnija.

„Nabavka ovih motora umnogome će podići kvalitet rada sa takmičarima u Vojvodini u svim kategorijama“, rekao je Vajs.

Kako je naveo, nabavka valjaka važna je za trenažne procese u zimskom periodu, ali i za one najmlađe koji još nisu spremni za trening u otvorenom saobraćaju, a imaju želju da se bave biciklizmom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *